zondag 25 november 2012

Eindelijk weer quilten

Gisteren heb ik besloten de boel even de boel te laten en lekker te gaan quilten (stofzuigen vooraf heeft dan toch geen zin ;)). Ik had afgelopen zomer één blok gemaakt van de crazy quilt voor Ingmar en Alynne en het is de hoogste tijd om daar eens verder mee te gaan.
Ik heb gisteren twee blokken in elkaar geknutseld. Het is erg leuk om te doen. Als je een gewone quilt maakt vindt het creatieve proces vooral plaats vóór je aan de quilt begint, maar een crazy quilt ontstaat onder je handen. Je hebt nooit precies in de hand hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Nou ja, misschien wel als je het al jaren doet, maar zeker niet bij je eerste. Sommige stofpunten vallen groter uit dan je dacht, andere veel kleiner. 
Het grote nadeel is de puinhoop in de kamer, echt overal liggen lappen, de strijkplank staat continue onder handbereik. En je verbruikt veel meer stof dan bij een normale quilt. Je knipt soms meer weg dan dat je gebruikt. Maar ik gebruik gelukkig niet veel dure stoffen. Er zijn veel restlapjes bij en ik heb shawls gekregen van mijn vriendin Willy, en een paar mooie shawls bij de kringloop gekocht.
Hier de eerste resultaten. Het moeten acht blokken worden. En dan ga ik ze versieren met kant, borduursel, steentjes, kralen enz. Dat is natuurlijk het leukste werk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten