woensdag 5 juni 2013

Nieuw project

Ik ben begonnen aan een nieuwe quilt. Hij wordt voor mijn broer André en zijn vrouw Ineke, voor op de slaapkamer. We zijn er nu uit welk formaat hij gaat krijgen. Het was even puzzelen,want het wordt een snailtrail en die bestaat steeds uit 4 blokken. Twee naast elkaar,twee onder elkaar.
We hebben besloten dat het een vierkante quilt wordt,zodat ik de blokken 25 cm kan maken ( 4 blokken breed en vier blokken hoog, dus totaal vier snails), waardoor de prachtige Japanse stoffen beter uitkomen dan in een blok van 20 cm. Ook kan ik de rand dan wat breder maken. Dit zijn de stoffen, met goudopdruk:
Ik heb er wat reststofjes van mezelf aan toegevoegd om wat meer variatie te krijgen en de kosten te beperken:

Vandaag had ik een tekening en malletjes gemaakt, maar die doe ik dus even over, nu een maatje groter:


Ik maak de malletjes altijd op schuurpapier en knip de stofjes stuk voor stuk uit. Snijden gaat natuurlijk sneller, maar ik vind het gewoon een rustgevend werkje.
Van deze quilt ga ik een uitgebreid dagboek bijhouden, want Ineke (die een eind weg woont) kan dan leuk meekijken hoe hij vordert.

5 opmerkingen:

 1. Hey Sonja, wat een mooie kleuren! Van de tekening snap ik (nog) niet veel, maar dat komt misschien nog wel.
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Groetjes uit verweggistan.

  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sonja, mooie warme kleuren, ben benieuwd hoe het resultaat is. Wat raar dat die foto's weg zijn.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad vreemd Ria. Ik heb ze vanmorgen weer teruggezet. Alleen de foto's van de waaierquilt in wording had ik niet bewaard in mijn PC. Die zijn dus voorgoed foetsie.

   Verwijderen
 3. Hallo,
  Mag ik vragen waar je die mooie Chinees-Japanse stoffen gehaald hebt (die van de eerste foto)? Ik ben al een tijdje op zoek naar dergelijk stoffen.

  Bedankt.

  Sits

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties


  1. Nou dat is alweer even geleden. Ik heb gewoon gezocht op google, naar Japanse stoffen (met goudopdruk). En hier en daar wat besteld. Er was wel één site waar ze wat meer hadden maar welke? Ik weet het niet meer. Dit kon ik wel vinden: http://www.lohuis-tijhuis.nl. En ook de Naaidoos.nl heeft veel Japanse stoffen, maar die verkopen ze geloof ik niet online.

   En ik weet dat ze bij Schering & Inslag in Woudrichem ( http://www.mijnwinkelthuis.nl/ ) en Carol Cox in Utrecht ook wat van die stoffen verkopen. Verder staat er wel eens wat op marktplaats.

   Oh, nou vind ik iets! Als je er geen bezwaar tegen hebt om in het buitenland te bestellen: https://www.quiltersstore.com.au/ . Daar staan er een hoop op.

   Ik hoop je zo op weg te hebben geholpen.

   Groetjes, Sonja

   Verwijderen