donderdag 31 maart 2016

Voor een blije prinses

Alweer bijna een maand voorbij sinds mijn vorige bericht.
Wat heb ik gedaan?
Een vestje gebreid voor jongste kleindochter Nicci. Het kleine prinsesjes was met mama en oma naar de handwerkbeurs in Nieuwegein geweest om wol voor een vestje uit te zoeken. Mama bleek weinig tijd te hebben om te breien, dus oma werd natuurlijk de klos.
Ik heb er maar even vaart achter gezet, want de quilts lonken.
 De kleur past prachtig bij haar oogjes, die een grijsgroene kleur hebben. Ik heb wel even geworsteld met de ajourrand, het was héél geconcentreerd werken.
En ik had nog enkele prachtige koperen Jugenstilknoopjes, die lagen te wachten op juist dit vestje.

Ik ben begonnen met het doorquilten van de Jane.
 Daar ben ik nog wel even mee bezig.

Af en toe schiet ik even achter de naaimachine voor de ragtimes.

De lentekrans hangt.

En komend weekend is er weer bee. Ik dacht al een paar dagen over wat ik mee zal nemen. De Jane is gewoon te groot en te onhandig. Dus maar weer een klein werkje beginnen. Ik had al tijden een leuk stapeltje bij elkaar passende stofjes liggen waar ik iets mee wilde. Een miniquiltje misschien. Dus de boeken erbij. Ik kwam de servieskast weer tegen, altijd nog een wens. Lekker paperpiecen. Wat las ik? Het patroon van 8 x 8 vergroten naar 15 x 15. Hoe doe je dat in vredesnaam? En dan wordt het wéér een grote lap. Vanochtend trok ik de stoute schoenen aan en heb een van de friemeligste blokjes gemaakt, als proef, gewoon op de originele 8 x 8 maat. Het resultaat is erg leuk. Ik ga door! Even een paar voorbereidingen treffen en ik ben op de bee (en de komende bees ) de hele middag onder de pannen.
 Ik twijfelde even of het grote stofpatroon wel zou voldoen met die kleine blokjes, maar het pakt juist leuk uit. Ik ben er heel enthousiast over.

Het wordt komend weekend heerlijk lenteweer, geniet ervan, lieve lezers!
5 opmerkingen:

 1. Oohhh dat vestje....wat schattig!!! Mens wat ben je toch creatief. Mijn laatste creatieve uitspatting was afgelopen dinsdag...origami vouwen met Cheyenne. Ik had ooit in een opwelling prachtig papier gekocht, het lag al maanden in de knutselkist. Maar...we hebben vlinders gevouwen...hartstikke leuk, helaas geen foto van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohhh dat vestje....wat schattig!!! Mens wat ben je toch creatief. Mijn laatste creatieve uitspatting was afgelopen dinsdag...origami vouwen met Cheyenne. Ik had ooit in een opwelling prachtig papier gekocht, het lag al maanden in de knutselkist. Maar...we hebben vlinders gevouwen...hartstikke leuk, helaas geen foto van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi vestje geworden. Heel mooi die rand. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vestje om op te vreten! Ik vind het prachtig, Sonja ...
  En het is maar goed dat je het snel af hebt (niet alleen voor je lonkende quilts) want kleine meisjes groeien razendsnel.
  En nu weer heerlijk quilten!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige knoopjes ze passen perfect bij de kleur van het vestje, en weer een mooie krans, heb je de zomertijd overleeft? Ben benieuwd naar de sevieskast quilt.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen