dinsdag 7 juni 2016

Halverwege

Ja, het gaat bijna vanzelf: ik ben al op de helft van mijn herfsttafelkleed. En het blijft leuk.
Ik ben voor de tweede helft opnieuw begonnen, zodat de lap niet te groot wordt op schoot. Ik hoef dan aan het eind alleen maar de twee lappen aan elkaar te zetten.

Ook met de servieskast gaat het lekker. Alweer twee blokjes erbij.

Het is echt een feestje om deze blokjes te maken. Zaterdag is het weer bee, dus dan komt er weer wat bij.

In de voortuin staan weer plantjes, veel rozen, daar laat ik de volgende keer iets van zien, want die beginnen pas net een beetje te bloeien. Wel een plaatje van de prachtige reuzenakelei.
En een gezellige bak met ouderwetse afrikaantjes in de achtertuin.
Van deze Amerikaanse seringen uit eigen tuin hebben onze neuzen erg genoten.

En ik heb er alweer een vakantie opzitten. 5 dagen Rome met jongste dochter Sophie. We hebben het heerlijk gehad. Mooi weer, een mooie (wel chaotische) stad. Lekker eten, rondwandelen, lezen.
 Deze vloer is een feest voor quiltsters :-)
Even lekker koel
 Trastevere, waar onze B & B was. Echt een aanrader om in die wijk te logeren. Veel rustiger en gezelliger dan de binnenstad. En leuke oude straatjes met heel veel miniterrasjes.
 Een plafond in het Palazzo Doria Pamphilj. Misschien wat minder bekend maar zéér de moeite waard!
Het forum, viel me eigenlijk wat tegen. Veel middeleeuws metselwerk.
 Hier hebben we gelunched. Bij deze verkoelende fontein in het park van de villa Borghese. Helaas, helaas konden we de galleria niet in, daar hadden we een paar maanden eerder kaarten voor moeten bestellen.
Een van de vele kleine fonteinen die je overal in Rome vindt, en die naar mijn smaak allemaal mooier zijn dan 
die beroemde Trevi fontein.
Het was een geweldige vakantie, maar als ik het eerlijk mag zeggen: ik vind Florence mooier...

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat 'geweven' tafelkleed!! Lijkt op wat we vroeger met strookjes gekleurd papier deden! Ook het servies vind ik leuk, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. En ja Rome is een chaotische stad maar ik vond het er heerlijk. We maakten zulke lange dagen dat we vaak pas met de laatste bus naar ons logeeradres gingen (ook in een buitenwijk...niemand sprak er een woord Engels maar we hebben er zooo lekker gegeten) Florence staat nog op onze 'to do list' maar eerst gaan we in september naar Ierland ...rondreis per auto...en daar verheug ik me mateloos op. Lopen gaat niet meer, ik krijg er steeds iets bij. doordat ik mijn rug probeer te ontzien gaan mijn heupen en knieën extra hard slijten. Dus ik denk dat een rolstoel in de nabije toekomst een feit zal zijn. T is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat 'geweven' tafelkleed!! Lijkt op wat we vroeger met strookjes gekleurd papier deden! Ook het servies vind ik leuk, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. En ja Rome is een chaotische stad maar ik vond het er heerlijk. We maakten zulke lange dagen dat we vaak pas met de laatste bus naar ons logeeradres gingen (ook in een buitenwijk...niemand sprak er een woord Engels maar we hebben er zooo lekker gegeten) Florence staat nog op onze 'to do list' maar eerst gaan we in september naar Ierland ...rondreis per auto...en daar verheug ik me mateloos op. Lopen gaat niet meer, ik krijg er steeds iets bij. doordat ik mijn rug probeer te ontzien gaan mijn heupen en knieën extra hard slijten. Dus ik denk dat een rolstoel in de nabije toekomst een feit zal zijn. T is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke quilt.
  Je reis naar Rome is ook een lekker tripje geweest, zo te zien.

  Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat word je quilt mooi, mijn kussenhoesje is ook bijna klaar, even dubbelen en doorstikken, achterkantje er tegen enklaar is het kussentje voor mijn nieuwe bank. Je hebt gelijk dat je hem in tweeen maakt veel fijner om te werken. En leuk evenmeegenieten van je reis naar Rome.
  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen