maandag 18 juli 2016

Komkommertijd

Soms is het even komkommertijd op mijn blog. Niet dat ik niet aan het quilten ben, maar wat valt er voor nieuws te melden over de Jane Austen die doorgequilt moet worden, en de top van het herfsttafelkleed die bijna af is? Meters maken, da's alles...
En dan zit ik over een week met twee van die lappen om door te quilten op schoot. 's Winters al een heel geheis, maar 's zomers véél te warm.
Ik kreeg weer een helder idee.
Vooral de Jane moet vaak gedraaid, vanwege al die schuine diamanten.
Als ik hem nou eens over een tafeltje drapeer? Een rond tafeltje, zodat hij lekker kan draaien?
En laat ik zo'n tafeltje nou in de achterkamer hebben :-)
Ik moet wel een nieuw plekje vinden voor dit prachtige vleesetende plantje.
 Maar och, tegen de vliegen werkt onderstaande jongen nog altijd vele malen beter :-)


Ik heb toch maar eens de stap gewaagd om een porceleinen vingerbeschermer te kopen, zodat ik het quilten wat langer vol kan houden. Aunt Becky werkt niet met kleine stukjes en veel de hoek om quilten. Nog even wennen, en dan denk ik dat dit een goede aanwinst is.

Ik heb de laatste tijd nogal eens last van mijn rug. Mijn matras is na bijna tien jaar aan vervanging toe en de nieuwe komt deze week. En ook heb ik afscheid genomen van mijn gezellige bankje. Met pijn in het hart.
Maar hij was echt op. Verschoten, maar vooral doorgezakt, en dat kwam mijn rug ook niet ten goede.
 Dank voor zeven jaar zitplezier!
En welkom nieuwe aanwinst. Ook Ikea, vanwege de te wassen hoezen. Geen overbodige luxe met kat en kleinkinderen.

Mijn zomerkrans is inmiddels ook klaar, en het weer is er nu ook naar. Tikkie te heet, maar vooruit..
 En de zwarte bessen en kruisbessen zijn verwerkt tot sap of jam. Alles in miniporties.
Tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad komkommertijd, ik maak ze in! �� Maar wel heerlijk weer nu om zonder schuldgevoel (alsof ik dat zou hebben) weinig in het huishouden te doen en in plaats daarvan met een boek op schoot onder de parasol te zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat balen dat ze aan het straten zijn, maar vanavond zal het buiten wel lekker zijn. Mooi nieuw bankje, ja het is altijd moeilijk om iets weg te doen waar je plezier van hebt gehad. en je weet he even een touwtje door de vingehoed en aan je pols wat anders valt hij zo stuk.
  Lekkere jammetjes weer. Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via een omweg kwam ik op je blog, wat een gezellig blog! Je hebt mooie projecten onder handen! En lekker bezig met fruit en bloemen, leuk. Veel quiltplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op alle blogs is het wat stiller dan gewoonlijk.. En velen houden een zomerstop!
  Maar jij hebt genoeg voor een lang bericht. Wat en goed idee, die minipotjes... Mijn bakjes zijn altijd veel te groot, maar eens even wat aanschaffen denk ik..
  Prachtige krans maakte je Sonja, en je quilt is niet minder mooi. Handig om een tafeltje te gebruiken om de quilt te ondersteunen!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen