zaterdag 14 april 2012

Sensu en Primavera a Firenze

De waaierquilt voor mijn moeder is klaar ! Ik heb hem Sensu genoemd, het Japanse woord voor waaier.
Over anderhalve week neem ik hem mee, en als hij opgehangen is maak ik een mooie foto.

En nu ben ik met veel zin begonnen aan het doorquilten van mijn lentequilt. Het is echt mijn favoriete quilt tot nu toe. Ik gebruik twee kleuren Ily garen (want dat quilt het lekkerst, ben ik achtergekomen): lentegroen voor de lichte driehoeken, en koraalrood voor de donkere.De quilt is opgebouwd uit blokken die gevormd worden door een lichte en een donkere driehoek, met een bloemachtig patroon in het midden. Elk blok is verschillend, want vrij uit de hand gesneden.(Zie foto bij blog: nieuwe ontwikkelingen)  En ik quilt een beetje wild en vrij. Bij de bloemen ( een soort molenwieken) volg ik wel enigszins de lijnen om het patroon te benadrukken, maar de stukjes die de driehoeken complementeren quilt ik naar eigen fantasie door: soms zigzag, soms rechte lijnen, net wat in me opkomt. Erg leuk om te doen, en na het mooie maar enigszins saaie quiltpatroon op Sensu, wel spannend.

Even een paar voorbeeldjes:


Zoals altijd komt de naam van de quilt vanzelf opborrelen als ik begin met quilten.
Ik moet voortdurend aan lente vorig jaar denken, toen ik met mijn jongste dochter Sophie in Florence was. De zon, de regenbuien, de kleurige tassen op de marktjes, de bloemen, de kleuren van de huizen en de kunst overal: Primavera a Firenze. Met een knipoog naar de Primavera van Botticelli, die daar in het Uffize hangt, al hebben wij hem niet gezien vanwege de verbouwing.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Sonja, ineens twee berichtjes, leuk om weer wat van je te lezen. Fijn dat de waaierquilt af is en heerlijk dat je aan je lentequiltje bent begonnen.
  Hier alles wel alleen heel druk met van alles op het werk vanwege de overname, maar gelukkig heb ik nog werk.
  Lieve groetjes van Ria, ook aan de rest van de familie ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ria,
   Ja, het lijkt of we het allemaal steeds drukker krijgen. Wij zijn bezig met het huis opknappen, en nu wordt over 2 weken eindelijk de trap, gang en 2 overlopen bekleed (met marmoleum). Daarna komen kamer en keuken aan de beurt, maar het is een heel gedoe en veel werk. En dat alles tussen het oppassen door. Ik moet echt alles plannen tegenwoordig. Maar goed, dat houdt ons bezig. Ik ben blij dat je je baan kunt behouden.
   Groetjes, ik bel wel tegen je verjaardag. Sonja

   Verwijderen