zondag 10 juni 2012

Vissen

Een week of vier geleden kreeg ik van Ingmar zijn aquarium. Hij had het een paar jaar geleden van een vriend gekregen, maar heeft er nu, met al zijn vrouwen, geen tijd meer voor.
Vroeger heb ik ook jaren zo'n klein vissenbakkie gehad, maar een grote bak stond al lang op mijn verlanglijstje.
Het moest helemaal opnieuw ingericht worden. Er leefde nog enkele vissen, en we hebben een flinke portie "oud" water gebruikt. Ook moest er een kastje komen, waar meteen de bijbehorende spulletjes in opgeborgen konden worden. Leve Marktplaats !
Het enige nadeel is dat mijn gitaar nu boven staat, op mijn hobbykamer. Maar ja, je kunt niet alles hebben.
Twee weken geleden heb ik er al vijf plaatjes ingegooid, maar nu zit de bak vol vissies.

3 slangen, twee meervallen (Ben & Jerry), 5 corydorassen, 10 garnalen, 8 slakjes, 5 plaatjes, 18 kardinaaltetra's (er zijn er 2 gesneuveld, waarschijnlijk door de schrik), 8 bijlzalmpjes, en 1 zéér irritante koperzalm. In mijn oneindig mededogen had ik besloten dat hij zijn tijd uit mocht zingen, en als dank zit de kwallebak nu voortdurend de tetra's te pesten. Hij is op beide foto's te zien, vlakbij de rode plant.
Update: vanmorgen wéér een dode tetra. Ik denk dat de beestjes erg stressgevoelig zijn. Ik heb tijdens hun ontbijt een ultieme poging gedaan om de koperzalm te vangen,nu met een iets groter netje, in de hoop dat hij iets minder alert zou zijn. En met succes. Ik hoop dat de rust nu weerkeert in de bak.

1 opmerking:

  1. Hoi Son, lekker rustgevend die visjes maar ze moeten elkaar niet dood gaan pesten. Dinsdag krijg ik het patroon van het etui ik zal hem scannen en mailen. Het patroon van de sjaal kwam uit het hoofd maar ze zou kijken of ze iets dergelijks had.

    Lieve groetjes ook aan de rest van de famielie, Ria :0)

    BeantwoordenVerwijderen