maandag 18 februari 2013

Gezellig en productief weekend

Het afgelopen weekend was erg gezellig. We kregen een onverwachte uitnodiging voor een etentje bij vrienden, en dat was zo leuk dat we het gaan herhalen, maar dan bij ons thuis. Wordt weer een dagje in de keuken voor een rijsttafel ;-)
Gisteren waren Cathelijne , Marinus en Sacha er, ook mee eten uiteraard. Cathelijne en ik hebben een reisje naar Wenen geboekt. We hebben er nu al zin in.
Een paar jaar terug was ik met de jongste, Sophie, in Florence waar we veel kunst bekeken hebben. Dat was prima bevallen, dus besloot ik ook met de andere dochters een reisje te maken (en wellicht ook met Ingmar als hij zin heeft).
We hebben meteen al een toegangsbewijs voor Schönbrunn en de Hofburg besteld. Dat scheelt in de rij staan. Cathelijne is een Sissi-fan (net als mijn echtgenoot hahaha) dus aan haar is Wenen zeer besteed.

Maar ik heb ook nog tijd gevonden om mijn sjaaltje met kralen af te breien. De zon schijnt vandaag wel volop, maar ik heb zo'n vermoeden dat ik het nog vaak om kan hebben voor het echt lekker weer wordt.


Het loopt van smal uit naar breed in het midden, en dan weer terug. Ik heb het gebreid van natuurlijk gekleurde wol van de Dutch Cottage.

Vandaag is Frits begonnen met de laatste loodjes van de keuken: de kozijnen schuren en schilderen en een paar muurtjes sauzen. Ik heb nu al stoflongen  :-) Dan moet er nog een en ander opgehangen worden: een speculaasplank, mijn kruidenkastje en wat puddingvormen. Het is nu nog zo'n echte toonzaalkeuken, wel mooi, maar een tikkie ongezellig. Hopelijk kan dan volgende week de vloer gedaan worden, dan is de keuken helemaal klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten