zondag 27 april 2014

Een onverwachte reis

Vorige week moest mijn man onverwacht op pad met de takelwagen, naar het buitenland. Nu is dat niet echt bijzonder, maar meestal zijn het ritjes Koblenz of, zoals die week daarvoor, Bordeaux. En geloof me, de weg naar Bordeaux is oersaai. Ik ben ooit één keer mee geweest naar noord-Spanje en kilometer na kilometer niets dan dennenbossen met van die kale stammen. Ik geloof dan ook dat die beroemde Bordeauxwijnen stiekem van dennen gemaakt worden in plaats van druiven.
Maar goed, deze keer werd het Italië, via Zwitserland. En je snapt het, ik wilde méé.

Dus snel tassen gepakt en op pad. Sommige mensen denken dan aan vakantie maar zo moet je dat niet zien. Het is rijden rijden rijden, met af en toe een stop om te plassen (dat vooral!) en snel iets te eten.
Aanvankelijk hadden we slecht weer, maar gelukkig knapte dat op en vanaf Italië hebben we enkel af en toe nog een klein buitje gehad. De temperatuur was heerlijk.

Onderweg rekende ik uit dat het 36 jaar geleden was dat ik in Zwitserland was. En het land ontroerde me weer net zo als destijds. Het is er echt zó mooi.

 

 
Italië was ook erg mooi. Vooral Toscane. 

 
 
 

Bij ons overnachtingsadres in Orte, net boven Rome. We slapen uiteraard in de auto, maar staan dan wel graag op een veilige plek, niet aan de snelweg, maar even eraf in een dorp, met een restaurant waar je ook even kunt douchen.
 


En nog een plaatje van de Moezel.
 

En ja, wat doe je dan zo onderweg, heel die lange snelweg in Duitsland, en die saaie Povlakte?

 

 

Fijne zondag!

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk Sonja, en je houd er een paar sokken aan over zo te zien. Zwitserland is inderdaad mooi en schoon, maar voor mij geen bergen te benauwend maar prachtig blijft het.En in Italië ben ik nooit geweest maar gezien alle foto's van José is het er erg mooi.
    Goed gedaan.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen