vrijdag 12 september 2014

Mazzeltjes

Vanochtend ben ik met vriendin Willy naar de markt geweest. Het was heerlijk weer en we dronken en aten iets op een nieuw terrasje. Het is echt zo'n dag waarop zelfs ik met plezier in de zon zit!
Op de markt vond ik eerst bij de stoffenkraam de perfecte katoen voor de achterkant van mijn herfst en wintertafelkleden. 6 meter voor 3 euro per meter!
Dat heb ik maar vast binnen. Het lentekleed schiet hard op dus ik hoop binnenkort aan het volgende kleed te kunnen beginnen.
Het volgende mazzeltje was drie dozen aardbeitjes voor 5 euro, bij het scheiden van de markt.
 
 
 Ik heb ze meteen meegenomen, want het waren van die kleintjes en die zijn het lekkerst. Drie dozen krijgen we nooit op, maar ik zag laatst een recept en dat ben ik nu aan het uitproberen. Gedroogde aardbeien. Je droogt ze in 3 uur in de oven en ze zijn dan weken houdbaar terwijl de smaak zeer intensief is.
 
Ik ben benieuwd. Als het lukt doe ik nog een doosje.
 
Verder heb ik sokkenwol aangeschaft. Mijn plan is om dit jaar met kerst alle heren een paar stoere zelfgebreide sokken cadeau te doen.
 
Natuurlijk moet ik wel weten of ze passen, en daar heb ik het volgende voor bedacht: ik vraag bv aan Ingmar of hij even sokken wil passen die ik Marinus voor zijn kerst wil geven, omdat het een verrassing moet blijven (maar hij past dan zijn eigen sokken, hihi). Bij de andere mannen doe ik hetzelfde. En dan maar hopen dat ze erin trappen. En dat breien moet overdag gebeuren, want anders ziet Frits het en die wil óók graag meer sokken. Ik hoor hem al mopperen: die jongens wel en ik niet. Hij krijgt er natuurlijk ook een paar ;-)
Aangezien ik vanavond onbestorven weduwe ben kan ik meteen beginnen!
 
Verder vond ik schattige wol voor een hesje voor één van de tweeling
 
Ik heb via facebook ook weer een stapeltje stofjes gekocht. Heerlijk als er weer zo'n envelop binnenkomt. Ze liggen nu boven tussen de rommeltjes. Het wordt hard tijd dat ik mijn hobbykamer eens uitmest!
 
Verder heb ik de meiden eens geraadpleegd en die gingen akkoord met het showen van de foto's van de Elffantasyfairs waar we geweest zijn. Bij deze dus.
Alle kleding die je ziet is zelf gemaakt.
 Clara en Bart als Hendrik VIII en Anna Boleyn
Clara won een prijs met deze jurk.
 
 
Deze sterrenjurken maakte ze samen met een vriendin.

Oja, en Ingmar was er die keer ook bij ;-)
Clara (rechts), in een Jane Austen outfit ivm de zwangerschap van Ivan
Haarzuilens 2008. Dit was denk ik wel mijn favoriete jaar. Zulke prachtige kostuums. We vormden een groep die een middeleeuwse versie van Assepoester uitbeeldde, compleet met schoentje, prins, stiefmoeder (dat was ik) en Clara als lelijke zus, maar dat was een misser natuurlijk, ze was veel te mooi.Dat jaar was mijn schoondochter Alynne er ook:


Arcen 2009. Met het huwelijksaanzoek :-)

Clara met haar replicajurk van Marie-Antoinette. Hij leek zó goed dat iemand hem herkende van het schilderij.
 Alle kleine meisjes waren gek op de prinsessenjurk van Cathelijne, maar hevig ontstelt toen ze erachter kwamen dat de prinses er geen muiltjes onder droeg, maar een paar stevige kisten, haha.
 
En toen....

 Marinus voor het eerst op een paard.
 De Ring!
Hee, waar hadden we dat kostuum eerder gezien ?
En nog een keer in Haarzuilens in 2011.
En zo staan we ons dan aan te kleden op de parkeerplaats. Oei, met deze ga ik problemen krijgen, sorry Clara. Maar hij is zó leuk.
 
Wordt vervolgd? Vast wel een keer!
 

3 opmerkingen:

 1. Ik raak niet uit gekeken... Eerst allemaal van die geweldige leuke dingen gedaan en gekocht op een heerlijke nazomerdag. Ik dacht dat is een dag met een gouden randje...
  Maar wat ik daarna allemaal nog zag! Wat een geweldige kostuums, maken jullie die zelf? Het zijn stuk voor stuk kunstwerken! Enorm leuk om te zien, je waant je honderd jaar geleden in de tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Elizabeth, Clara, Alynne en ik maken de jurken zelf. We hebben wel een paar patronen die ons daarbij helpen en verder prutsen we maar wat. Ik heb jaren kunnen oefenen met kinderkleren. Clara kan goed cirkels berekenen voor de rokken, een wiskundeknobbel maakt het makkelijker ;-). Cathelijne begint net met de naaimachine dus die komt er ook wel.
   De Elffantasyfair is altijd zo leuk omdat de sfeer er zo gezellig is, en iedereen maakt elkaar complimentjes. En wat is er nou leuker dan heel de dag te horen dat je er zo geweldig uitziet, haha!

   Verwijderen
 2. Dat was een leuk uitstapje met Willy, en wat een leuke foto's, fijn dat ze er toestemming voor gaven. De kostuums zijn echt geweldig.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen