donderdag 6 november 2014

Zo maar wat.

Vandaag zo maar wat dingen die ik nog wilde delen, of vergeten was.

Allereerst de gedroogde aardbeitjes die best goed gelukt waren, maar niet echt spectaculair, want er blijft zo weinig van over. Dat had ik best kunnen weten natuurlijk, want ze zitten nu eenmaal vol vocht. Ik heb ze in een gezonde kruidkoek verwerkt.
Maar de aardbeien moeten wel echt héél goedkoop zijn of voor niets wil ik dat nog eens doen.

                                  
Ik heb nog een paar plaatjes van Woudrichem en Veldhoven (waar ik samen met Clara ben geweest), maar achteraf mijn foto's bekijkend zijn het vooral detailopnames voor inspiratie, dus ik ga er geen album voor aanmaken.


Dit was mijn absolute favoriet in Woudrichem. Met de hand geverfde onderstoffen in prachtig overlopende kleuren, en zo grappig, als je zo'n lapje optilde kwam er een kelkje met een kraaltje tevoorschijn.


Deze twee uit Veldhoven vond ik zo leuk omdat je in één oogopslag de schilders herkent. Knap om de sfeer zo goed weer te geven. Dit stellen overduidelijk een Klimt en een Monet voor.

Afgelopen zondag vroeg Cathelijne of ik meeging naar de kerstshow in het tuincentrum in Leusden. Nou kan kerst voor mij nooit teveel zijn of te vroeg komen, dus we hadden een gezellige middag.
Prachtige uitstallingen van mooie kerstkitch!
Ik zag een engel en riep: die wil ik! Maar 117 euro stond er op het kaartje. Ik ben me daar gek!
En even verder stonden een soort poppenlijfjes op een ijzeren rok, ongeveer dezelfde maat, voor 14,95. Je snapt wat ik ga doen: ik kleed die pop aan en maak zelf zo'n engel. Stof genoeg :-)

Ik heb dus weer genoeg te doen de komende weken.

Ik weet eigenlijk niet of ik het hier op mijn blog al verteld heb (je gooit facebook en blog soms door elkaar), maar wij hebben een aantal weken geleden afscheid moeten nemen van onze lieve kat Achmed. Door een zeer snel opkomende ernstige ooginfectie was hij binnen een halve dag blind en hebben we besloten hem in te laten slapen. Daar hebben we het moeilijk mee gehad, vooral omdat hij een dag eerder nog zo gezond en levenslustig was.
Maar ja, al 35 jaar katten, dan kun je echt niet zonder. Dinsdag komt dus onze nieuwe vriendin, 14 weken en een halve siamees. Ik hoop dat ze wat karakter een beetje lijkt op Achmed (oosters korthaar), want ik vind die kletsende, aandacht vragende eigenwijze beesten toch zó leuk. Maar de prijzen van die raszuivere beestjes zijn dat niet. Ik ga dus altijd voor de minkukels of de ongelukjes. Tenslotte keek de mama van onze spruit ook niet zo nauw haha.

En tot slot. Wie betrapte ik net op zijn bankje voor zijn huisje, net voor hij weer naar binnen schoot?
Ik hoop dat hij zich weer laat zien als de kleinkinderen er zijn...
Fijne dag allemaal.

3 opmerkingen:

 1. Prachtige quilts, ik vind het altijd zo leuk om de foto's te zien die er genomen worden op tentoonstellingen. Ik kom er nl. zelf bijna nooit...
  Ik wist niet dat je aardbeien kon drogen, tenminste... ik zou er niet opkomen, maar waarom niet?
  Smaakte de kruidkoek lekker?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kruidkoek is al een oud recept, Elizabeth. Ik maak hem zo gezond mogelijk met deels volkorenmeel, zonder boter en zonder suiker, alleen wat vruchtenstroop en gedroogd fruit in alle variaties. De aardbeitjes waren een beetje zurig en lekker fris, een beetje als cranberries.

   Verwijderen
 2. Leuk die waterlelies van Monet, ik heb op dat bruggetje gestaan maar de waterlelies waren toen al uitgebloeid.
  En wat een leuk poppenlijfje, gelijk heb je dat kan je zelf ook maken.

  Liefs van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen