vrijdag 27 maart 2015

Waar was ik ook al weer gebleven?

Tjonge wat vliegt de tijd. Ik moest echt even kijken wat ik de laatste keer geschreven had en zag dat dat al weer een paar weken geleden was. Maar ja, het was ook druk. Mijn zestigste verjaardag niet officieel gevierd, maar toch 3 x visite gekregen. Mijn moeder, broer en schoonzus op mijn verjaardag zelf, met bloemen en quiltcentjes. Cathelijne en Marinus met de kinderen kwamen 's zondags met lekkere kaasjes en chocola.
In april ( het was even zoeken naar een dag dat iedereen kan) gaan we lekker rijsttafelen met alle kinderen en kleinkinderen. Tafels dwars door de kamer, allemaal wat maken, zodat oma niet 3 dagen in de keuken hoeft te staan: wie oud wordt moet slim wezen luidt het spreekwoord toch ? ;-)
Ik heb er nu al zin in.

Maar nicht Ria kwam dus ook langs en ik kreeg prachtige cadeautjes van haar:

Lekkere spulletjes voor in de badkamer, mooie lapjes (zie ook hieronder), geld voor quiltspulletjes,
 Een prachtig quiltrek,

en ook nog een bos bloemen!

Bedankt lieve Ria. Ik ben er erg blij mee.

De afgelopen weken heb ik ook lekker zitten lezen, daar had ik echt zin in. Maar ook nog een blok gemaakt voor de dinoquilt:
Het is een apatosaurus. En ik ben begonnen met de stegosaurus, je weet wel, die met die stekels op z'n rug. Eigenlijk best leuk dat al die friemellapjes aan elkaar opeens een beest vormen.

En dan de cursus stadje bouwen die ik gevolgd heb in de Quiltkelder in Putten o.l.v. Jobina de Boer.
Ik had netjes alles voorbereid en mooie kleuren uitgezocht. Mijn Moskou boek mee. En heb de eerste middag eigenlijk alleen zitten knippen. Overtrekken op paternoplaat, en daarna de blokjes steeds kleiner knippen.
Daarna dacht ik: één middag is eigenlijk voldoende, de rest kan ik thuis ook. We kregen ook weer een portie huiswerk mee: alle blokjes netjes over de hobbs vulling verdelen en vast strijken.
Maar aangezien ik de cursus combineerde met een logeerpartijtje bij mijn moeder ben ik de volgende maand ook gegaan. En nu was het toch leuker. Ik had de torentjes al geknipt, maar er moesten nog veel deuren, ramen en trappen geknipt worden. En tule uitgezocht worden. Dat komt er overheen om een zachter effect te geven aan het geheel. Bij mij wordt het lichtblauw.
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, maar dat zal nog even duren, er moeten nog wat ramen bij en niet alles zit even vast gestreken. Ik had nog nooit met vlisofix gewerkt dus dat was even wennen. Hier vast mijn vorderingen:Van het weekend komt er weer niets van quilten (familiekookdag, wel erg leuk). En de komende week weer 2 x oppassen, dus alle lapjes moeten weer wachten. Ik kom écht een leven tekort...
 

2 opmerkingen:

 1. O,..., maar Sonja ik had jou nog lang geen 60 gegeven! Als nog van harte gefeliciteerd, en volgens mij ben je nog heel jong van hart...
  Wat een prachtig quiltrek heb je gekregen; tja... daar 'kwijlen' we allemaal van... En lapjes... Je bent lekker in verwend!
  En als je een tijdje niet hebt geblogd heb je opeens ook veel te laten zien .. oh, wat een mooie quiltje wordt dat oosterse stadje, heel mooi van kleur ook.
  En een familiekookdag? Dat is een gaaf idee! Veel gezelligheid hoor...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sonja het was een heerlijk dagje, wat hebben we lekker bijgekletst een dag met een zonnig maar vooral een gouden randje. Het rekje staat zie ik. En je stadje begint al aardig vorm te krijgen.

  Liefs Ria 😉

  BeantwoordenVerwijderen