zondag 17 mei 2015

Tablet

Zo heb je weken niets te melden, en zo twee keer in de week.
De eerste blokjes voor de tablet van Ivan zijn al klaar! Wat werkt dat lekker, van die kleine overzichtelijke blokjes.
Het voorbeeld voor deze "landleven"koe vond ik op internet. Erg leuk om te maken.

En dit wordt "minecraft"
Voor "angry birds" heb ik een lapje gekocht.

De achtergrondstof ligt al klaar:

En onder het genot van een kopje espresso (die drink in altijd uit een oud mokkakopje dat nog van mijn oma is geweest) en een havermoutmuffin, heb ik nog een paar lapjes besteld om wat appjes toe te voegen.


Gisteren ben ik trouwens op pad gegaan voor een nieuwe bril. Na jaren de dichtstbijzijnde Eyewish brillenboer bezocht te hebben besloot ik toch maar eens bij Specsavers te gaan kijken (ai... gezwicht voor reclame ;-)  )
Had ik dat maar jaren eerder gedaan. Ik dacht dat het wel mee zou vallen met het prijsverschil , maar ik heb nu twéé brillen voor de helft van de prijs waar ik er anders één voor had! Hoe is het mogelijk. De opticien schrok er gewoon van hoeveel ik altijd betaald had.
Dus over twee weken loop ik er weer heel anders bij en kan ik nog afwisselen ook.

Overigens zie ik er toch al weer anders uit dan op de profielfoto. Ik heb besloten mijn haar niet meer te verven. Het henna had ik al afgezworen omdat mijn haar daar na vele keren behandelen te donker van werd. Bij de kapper hadden ze een mooie kleur, maar poeh, wat is dat duur om dat een beetje bij te houden, en mijn haar begon op een bos stro te lijken, de krul is nagenoeg verdwenen. Dus een rigoureuze actie volgde: eraf met die hap, hoe groter de ingreep, hoe korter de pijn. Ik heb me nog ingehouden voor Frits, anders had ik de tondeuse erover gehaald. Aan het eind van de zomer hoop ik mijn haar weer te kunnen laten groeien.
En roep nou niet dat dit me leuk staat, dat heb ik al teveel gehoord de laatste tijd. Ik heb nou eenmaal liever een bos haar op m'n hoofd.

Dit wordt een lang bericht. Ineens schiet me te binnen dat ik vorige week met mijn moeder naar de orchideeënhoeve in Luttelgeest ben geweest. Wat een geweldig dagje uit was dat.
Je loopt door een soort jungle met overal bloeiende orchideeën, er is een vlindertuin en een lori tuin, waar je tussen die leuke vogels doorloopt die helemaal niet bang zijn.We zijn wel vroeg gegaan, dus het was er nog heerlijk rustig.

Gromm, het lukt me niet om een filmpje van de vlindertuin van mijn telefoon naar mijn laptop te krijgen, anders had ik dat ook geplaatst.
Fijne zondag allemaal!


2 opmerkingen:

 1. Ha Sonja, dit is zeker een lang blogbericht geworden!
  Ik snap dat het leuk is om een tablethoes te maken, kleine blokjes en snel resultaat is op z'n tijd heerlijk...
  Jullie hadden een prachtig dagje uit en wat een mooie foto's!
  Ik deed tot voor kort met regelmaat een spoeling bij de kapper, maar ik ben er ook mee gestopt. Op een gegeven moment moet je toch gaan accepteren dat je grijs wordt. Ik probeer nu wel wat fellere kleuren kleding te dragen, anders voel ik me een beetje 'grauw'.
  Ik hoop dat je geen spijt krijgt van Specsavers; mijn man heeft het ook gedaan, maar hij vindt de kwaliteit van de glazen in de praktijk toch tegen vallen t.o.v. de dure opticien waar hij eerst was... Het beeld vervormt sneller zegt hij en hij moet nu vaker z'n ogen/hoofd bewegen voor een goed beeld.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sonja,wat wordt de tablet leuk, en aan je haar moet ik wel wennen hoor maar wat moet , moet. En haar groeit gelukkig aan dus straks ben je weer jezelf, ik zit er ook wel een beetje tegenaan te hikken. En de orchideeenhoeve is ook nog een wenste, iets voor de vakantie..
  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen