donderdag 14 mei 2015

Add the rat

Weer een kinderquilt af!
Merlijn is er erg blij mee. Hij giechelt als hij er naar kijkt.
Ik had de top af en stuurde een foto. Meteen vroeg hij: staan er geen ratten op? Waarop ik antwoordde: nee, die had je toch niet besteld? Dino's en auto's vroeg je.
Maar ach, weet zo'n kleuter veel. Ik besloot dus om op een lege plek alsnog een rat toe te voegen, naar eigen ontwerp. Frits kwam op het idee van de gehaakte staart.
Nu is Merlijn helemaal gelukkig. Dinosaurussen, auto's, insecten en een (in verhouding) reusachtige rat op zijn quilt.
Ik had meteen de naam voor de quilt: Add the rat. Op het laatst toegevoegd :-).


Vóór ik door ging quilten heeft hij een paar weken gelegen. Ik kon namelijk maar niet verzinnen hoe ik de ruimtes om de dino's door zou quilten. Tot ik op een goede ochtend in bed het idee kreeg: cirkels, in allerlei maten, gewoon los uit de hand. Ik vind het wel leuk geworden, een beetje speels.
Doortje zat natuurlijk met d'r snuffert vooraan toen de foto's genomen werden. Nu ze naar buiten mag is ze in huis gelukkig een stuk rustiger, maar nog steeds een enorme schooiert, terwijl we dat toch echt niet gestimuleerd hebben. Het zit er gewoon in...

Tussendoor ben ik aan het haken. Bovenstukjes voor jurkjes voor de kleindochters.
In lila en bruin. Toen ik de bolletjes aan de tweeling liet zien gilden ze tegelijk: ik wil de paarse! Ai...probleempje. Maar ik kreeg de gouden ingeving: Vlinder, jij krijgt het lila bovenstukje , en Cerise, jij  het CHOCOLADEbruine bovenstukje. Meteen goed :-))
Beetje moeilijk te zien, maar ik haak er hartjes in.

Vandaag ga ik stofjes bij elkaar zoeken voor de quilt van Ivan. Het wordt een I-pad en ik dacht makkelijk weg te komen, maar meneertje wil er appjes op van Minecraft, Landleven en Angry birds. Ga er maar aanstaan oma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten