maandag 21 september 2015

Terug van vakantie

Dat was weer een mooie vakantie. Samen met mijn moeder heb ik een Donaucruise gemaakt. Zij had hem al twee keer met mijn vader gemaakt, jaren geleden, en wilde dat nog graag eens doen. Als je wat ouder bent en niet meer zo snel ter been is dit een hele fijne manier van vakantie vieren.
En ook ik heb genoten: heerlijk eten

  bezoekjes aan Passau, Linz, Melk, Wenen (het Belvedère), Bratislava en Boedapest.





 En dan die prachtige boot, een varend hotel, met personeel dat altijd vrolijk en gezellig is. Met een speciale vermelding voor Gabriëla, George en Darco (uit Zagreb).

Het mooiste vond ik het nog om 's morgens vroeg de gordijnen open te schuiven, en dan vanuit je bed te kijken hoe de boot over de Donau vaart. Je ligt gewoon vlak boven het water!

Tijdens de reis heb ik mijn quiltje van de cursus "stadje bouwen" afgemaakt.  Want stilzitten is niks voor mij, ook niet op vakantie. Ik had hem helemaal geregen en hoefde dus alleen draad, naald en schaar mee te nemen, en een paar spelden.


 "Van Moskou naar Soezdal". Een aandenken aan mijn Ruslandreizen. Ik wil er nog een maken naar aanleiding van deze reizen, maar die zit voorlopig nog in mijn hoofd.

Eenmaal thuis heb ik na het nodige opruimwerk tijd gevonden om het gebreide jurkje voor Sacha af te maken, waar ze om gevraagd had en wat ze zelf uitgekozen had.
Woensdag ga ik het afleveren, ik hoop dat ze er blij mee is.


 Nu nog een truitje voor haar zusje Marie. Ik zit te denken aan ajour, dat vind ik zo mooi en leuk om te breien. Morgen maar even op wol uit (wordt vervolgd).

3 opmerkingen:

  1. Leuk quiltje van Rusland. Ben benieuwd wat je gaat maken nav deze reis. Zal leuk zijn geweest. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige reis per boot! De foto's bewijzen het wel...
    Ik vind je stadje zo ontzettend mooi geworden, echt een heel persoonlijke quilt.
    Knap dat je zoiets kunt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat jullie zo genoten hebben, een dierbare reis op een mooie boot. Je quiltje is prachtig geworden. En het jurkje voor Sasha Ivoorkust leuk en grappig voor zo'n klein dametje.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen