zaterdag 20 februari 2016

Alweer

Alweer een week voorbij. De tijd vliegt, maar mijn quiltbezigheden schieten ook lekker op.
Eindelijk is de hoes voor het voetenbankje af.
Met de machine gequilt en in elkaar gestikt. Dat gaat me toch lekker snel!

Daarna de theemuts voor Sophie en Daan meteen onder handen genomen. Dat was een leuk werkje.
Ik had het mezelf wat moeilijker gemaakt door een donkerblauw randje mee te stikken tussen de witte baan in het midden en de blauwe zijkanten. Maar dat staat zĂłveel mooier dat het zeker de moeite waard was. Ik heb hem niet door gequilt, omdat dat nooit mooi wordt aan de binnenkant. Je krijgt de voering van zo'n muts nooit zo strak tegen de stof aan als de achterkant van een quilt tegen de top. Ik tenminste niet. En dan zou je er allemaal plooien in quilten.
De kleuren van de muts passen geweldig bij het blauwgroene houtwerk van hun keuken. Ze waren er blij mee. Missie geslaagd!

Verder heb ik me weer eens ingeschreven voor een workshop. Ik was het niet meer van plan, maar ik vond dit een geweldig patroon voor mijn herfsttafelkleed.

  De cursus is bij Schering & Inslag, echt een prachtige winkel. Ik heb me opgegeven voor april en hoop nu maar dat het doorgaat.


Dat was het voor deze week. Alleen nog een foto van een gezellig cyclaampje op de eettafel:


Prettig weekend ondanks de regen!

3 opmerkingen:

 1. Het voetenbankje is geweldig geworden, het werk was niet voor niets en je brengt me op een idee😊 En de theemuts ook goed geslaagd. Ik had ook een kaartje van scering en inslag maar heb nu niet zoveel tijd, de uitverkoop is slopend en niet lek. Het winkelcentrum is nu bezig om een drogist te regelen voor de tijd van de verbouwing, echt bizar wij hadden nog makkelijk twee jaar doorgekund, wrang hoor.
  Ben benieuwd naar die workshop. En we moeten binnenkort even afspreken.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi! Ik zag je voetenbankje: erg leuk geworden! Maar de theemuts en de cyclaam mogen er ook zijn :) Veel creatief plezier en groetjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat ben je goed bezig! Ik vind allebei je creaties heel geslaagd.
  Maar die klokhuisjes zijn toch wel met de hand aan elkaar gezet? Ik zou niet weten hoe je zoiets machinaal zou kunnen doen...
  Mooie tinten koos je voor de theemuts, Sonja!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen