zondag 14 februari 2016

Lekker suf

Ik ben deze week even lekker suf bezig geweest. Ik was heel ijverig stof aan het snijden, maar had even niet door dat ik náást de mat aan het rollen was.
Gelukkig is het een oud tafelkleed, dat ik toch al wil vervangen door een mooie quilt. ik heb de snee even gerepareerd met een flanelsteek en het kleed gedraaid, zodat de naad nu verstopt zit onder de fruitschaal. Eind maart komt het lentekleed op tafel, en dan gaat deze de container in.

Verder ben ik ongekend actief geweest, vaak niet met het leukste werk, maar dingen die nu eenmaal gebeuren moeten. Zoals: stof snijden voor 2 flanellen ragtimes voor de logeerkamer.
Ze worden van 3 lagen flanel, de binnenste laag van oude lakens. Ik ben nog op zoek naar stof voor zo'n 25 blokken. Heb net weer een bod gedaan op marktplaats ;-)

Mijn apple cores liggen geregen klaar. Ik quilt deze door met de naaimachine en stik ze dan aan elkaar om er een poefhoesje van te maken. Ik hoop dat het snel lukt, want ik ben dit werkje eigenlijk aardig beu. Apple cores maken is NIET leuk!


De Jane Austen top is af! Ik wacht even met een foto tot hij gedubbeld is, dan komt hij mooier uit. Dat dubbelen wordt nog een hele klus. Ik ben er nog steeds niet over uit hoe ik dat het beste aan kan pakken. Met latten wordt niet makkelijk, want over een breedte van 2.30 is dat ook een heel gedoe. Ik kreeg de tip van de bee-dames om een zaaltje te huren in het dorpshuis om hem daar op de tafels te rijgen. Maar dat wordt me toch te prijzig.
Waarschijnlijk ga ik hem op de grond in mijn hobbykamer rijgen. Kniematje erbij. Tafel eruit. En de deur kan dicht dus hij ligt daar rustig. Dan kan ik elke dag een stukje doen.

De bee was vorige week een keer bij mij thuis. Het was weer gezellig. Toch leuk, zo'n clubje meiden onder elkaar die al handwerkend wel en wee bespreken.

En dan: Sophie is eindelijk overstag! Mijn jongste spruit gruwde altijd van quilts, maar nu mag ik een theemuts voor haar en vriend Daan maken. Ze heeft een prachtige Bunzlau mega-size theepot gekocht. We hebben samen even in mijn kast gewinkeld en prachtige kleuren uitgezocht.
En ik heb een patroon getekend en een "proefmuts"gemaakt. (Ja Mar, ik zie je gniffelen, a dirty mind...) Die natuurlijk de nodige aanpassingen vergde.
Wordt vervolgd.

Ook heb ik nog kussentjes genaaid voor een lentekrans. Gisteravond heb ik ze op de krans gestrikt, maar een foto van het resultaat bewaar ik voor de lente.


Tenslotte, het wordt een sombere dag vandaag, maar ik fleur helemaal op van deze amaryllis. Hij heeft er even over gedaan (van enkele weken vóór de kerst) maar het resultaat mag er zijn.

5 opmerkingen:

 1. Meisje wat ben je actief!! Ik kom niet verder dan twee pennen breien per dag. Zonde van je tafelkleed maar op deze manier kom je weer eens tie aan iets nieuws! Bij het theemuts verhaal kreeg ik opeens visioenen van lang geleden...weet je nog dat ik voor Steef een speciale theemuts genaaid had die hij over zijn hoofd trok om te wiebelen? De naaimachine komt hier nog maar zelden tevoorschijn. Hooguit voor een verstelklusje of, zoals laatst, een speciale bestelling. Mir ging carnavallen en had een "Belle-jurk" maar zonder mouwen en een t-shirt eronder stond een beetje raar. Bij de Hema een showbaan rood velours gescoord voor 3 euro en bij de Stoffenkraam een stukje pluche. Daar heb ik een mooie 'kerst' cape van gebroddeld...groot succes. Raar dat je dat nooit verleerd, zonder patroon of voorbeeld. Ik ben heel benieuwd naar al je kunstwerken en kom echt snel weer even langs...als ik beter ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dat weet ik nog, die muts van Steef. Ik ben ook geen naaimachine fan hoor, heb er teveel achter gezeten. Maar sommige dingen kun je toch beter even onder dat machien doorhalen omdat ze dan steviger worden. En een keer opschieten is ook wel handig, want ik wil weer een groot handwerk aanpakken binnenkort(dat tafelkleed)en de Jane Austen moet nog helemaal doorgequilt met de hand. Wel een grote klus, maar laten doen geeft denk ik minder bevrediging en is een ware aanslag op je portemonnee.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo kom je mooi van een kleedje af, oeps, niet expres natuurlijk, haha. De ragtime wordt vast vrolijk. De buideltjes zijn in ieder geval al fleurig. Succes met de muts. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh wat lees ik nu de appelcore niet leuk😊 Je moet maar zo denken je hebt het een keertje ondervonden. Ik heb nog gekeken naar flanelletjes maar ik heb de resten verkocht toen de mijne af was,mooie ammarylis.ben nog steeds verdooft door mijn ontslag, nog een papier ronde en dan kan ik tekenen enop zoek😢😢😢
  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen