maandag 26 september 2016

Heerlijk herfst

Wat een heerlijk begin van de herst. De hitte is verdwenen, maar de zon schijnt nog volop. 's Nachts slaap ik weer lekker en buiten beginnen de blaadjes weer langzaam te kleuren.
Het afscheid van de zomer heeft altijd prettige kanten, bijvoorbeeld mijn favoriete fruit, Reine Claude pruimen. Zo prachtig om te zien en heerlijk zoet.

Mijn laatste krans is klaar en hangt. Ik vind het leuk om per seizoen de aankleding van mijn huis hier en daar te wisselen. Nu heb ik voor elk  seizoen een andere krans op de kelderkastdeur.

Op het landje bij ons achter was de bloemenboer klaar met zijn zonnebloemen, en wij mochten de restantjes plukken.


Ik heb de meeste van de lapjes die ik niet op de creatieve rommelmarkt verkocht heb, via faceboek verkocht. Dat was erg fijn, want ik nu heb ik mijn aankopen bij Schering en Inslag daar volledig mee kunnen bekostigen.
Natuurlijk bleven er wel een paar over, sommige waren grote lappen, dus die bewaar ik wel voor een achterkant. Maar wat te doen met die prachtige herfstlap? Ik heb hem heel gelaten, er een stuk overgeschoten randstof aangestikt, en gevoerd met een mooie bruine achterkant. Tafelkleedje in herfstsfeer!
Eigenlijk ben ik blij dat ik hem niet verkocht had :-)Dit schatje zag ik voorbij komen op faceboek, en ik kon er geen weerstand aan bieden. Het was wel een machinewerkje natuurlijk, behalve het beugeltje aannaaien.  Ik ben er heel gelukkig mee. En de stofjes komen gewoon uit mijn voorraad. Ze passen perfect bij elkaar.

Op de bee ben ik weer wat opgeschoten met mijn servieskast:Een lastig en een makkelijk blokje. De volgende bee kan ik helaas niet, dus echt snel opschieten doet dit quiltje niet, maar och, het heeft de tijd.

Afgelopen dinsdag ben ik naar de eerste ochtend van de 5 delige cursus Goldembroidery van Mabel Reedijk geweest. Die wordt gegeven bij Quiltbee in Dordrecht, en ik kan dat leuk combineren met een bezoekje aan dochter Clara.
Ik ben blij dat ik een loep bij mijn daglichtlamp gekocht heb, want het is een enorm gepriegel. We hebben voornamelijk voorbereidend werk gedaan, een lapje zijde met de flanelsteek op een lap katoen genaaid, en die weer ingespannen in een raam. We gingen naar huis met het nodige huiswerk, maar daar hebben we een maand de tijd voor, dus ik hoef er echt niet elke dag aan. Het moet leuk blijven hè.
Veel verschillende soorten gouddraad.
Het zijden lapje (dat papier is voor bescherming) met mijn eerste oefenwerkje.
Nog eens van dichtbij. Het rondje is iets meer dan een cm doorsnee en van vilt, en wordt vol geborduurd met kleine goudchipjes, die je zelf van een draad moet knippen.
Ik wil deze borduurtechniek, die vroeger gebruikt werd om kleding van koningen, adel en geestelijken te versieren, graag leren om te gebruiken in quilts.
Ik zal mijn vorderingen hier regelmatig laten zien.
Vandaag is het mijn doel om dit rondje af te maken, en mijn tafelkleed tot op de helft door te quilten ( 6 blokken, dat gaat wel snel en moet lukken). Verder een hoop huishoudelijke shit :-(

Tot de volgende keer!

1 opmerking:

  1. Gelukkig gelukt met de foto's, ik heb ook weer een paar lapjes in de kast gestopt ook voor achterkantjes. Mooi dat goudborduurwerk, daar zou ik nu niet het geduld voor op brengen maar het is prachtig, en heel benieuwd wat er nog meer gaat komen.
    Liefs Ria 😊🐝

    BeantwoordenVerwijderen