dinsdag 6 september 2016

Vakantie voorbij

De afgelopen twee weken had Frits vakantie. We hebben het rustig aan gedaan omdat ik de eerste week nog ziek was. Het was een gemeen virus wat me drie weken gepest heeft. Maar gelukkig was ik toen weer fit. De tweede week was het erg warm. Maar we zijn lekker uitgerust en nu manlief weer aan de slag is, hoop ik dat er ook uit mijn handen weer wat zinnigs gaat komen.

Afgelopen zaterdag was ik met nicht Ria van Kasteel present op de eerste creatieve rommelmarkt in Zoetermeer. We wilden daar ons overschot aan restlapjes en boeken verkopen. Tafeltje besproken, vroeg uit de veren, en uitstallen maar.
De eerste klanten druppelden binnen, en helaas...het bleef druppelen, tot 's middags de aanloop volledig stil viel. Dat was een flinke tegenvaller. Uiteindelijk heb ik er net de onkosten uit gehaald. (benzine, tafeltje)
Wel hebben we een gezellige dag gehad. Mijn buurvrouw Petra Bothof bleek een heel leuk mens en we zijn maar elkaars klant geworden.
Gelukkig hadden we een breiwerk bij ons.
Maar om nu te zeggen dat het een groot succes was, zoals de organisatie deed voorkomen?
 Dit is het boek wat ik van Petra gekocht heb. Ik werd er helemaal vrolijk van, en heb meteen weer een paar stofjes uit de verkoop genomen om voor een projectje uit dit boek te gebruiken. Ook kreeg ik nog een setje mooie stofjes van Ria.


Gisteren ben ik naar Schering en Inslag geweest, de mooie winkel in Woudrichem, die er helaas mee gaat stoppen. Dan toch maar even het voordeel uit het nadeel halen en wat noodzakelijke en minder noodzakelijke inkopen gedaan:
De oude snijmat was aan vervanging toe. Twee lappen tussenvulling voor de laatste twee tafelkleden, en wat afgeprijsde lapjes voor bij het nieuwe boek.
Centjes voorlopig weer op!Het doorquilten ligt momenteel stil, omdat ik er met dit warme weer niet zo'n zin in heb. Ik heb lekker zitten lezen de afgelopen weken.
Maar daarvoor heb ik wel vorderingen gemaakt met het herfsttafelkleed, en ik hoop hem dit najaar toch nog op tafel te krijgen.


Op de onderste foto's kun je het verloop zien van lichte naar donkere achtergrond. Vreemd genoeg zijn de foto's wat wazig, terwijl ze wel goed op de laptop staan. Nou ja, als hij helemaal klaar is komt er nog een foto.

Ik begin vandaag maar eens met het knippen en naaien van de lapjes voor de herfstkrans, de laatste in de rij.

Tenslotte nog een foto van een lekkere quiche met vijgen uit eigen tuin
 En een plaatje van de prachtige cosmea's, die wekenlang gebloeid hebben in een tuintje aan de dijk, maar nu hun beste tijd gehad hebben.
Het was een heel verhaal deze keer. Tot ziens!

2 opmerkingen:

  1. Wat jammer van zo'n markt. Je hoopt toch wat te verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het bleef inderdaad bi druppelen, maar het was gezellig, in het weekend de koffer leeggemaakt op FB met goed resultaat.heerlijk een nieuwe nijmat en kun je voorlopig mee vooruit. En die quiche ziet er lekker uit.
    Liefs Ria 😊🐝

    BeantwoordenVerwijderen