vrijdag 5 mei 2017

Olivia

Gisteren is ze geboren: onze kleindochter Olivia. Ze moet nog even in het ziekenhuis blijven om op krachten te komen, maar is verder helemaal gezond. Ik wens haar een gelukkig leven met haar papa, mama en zusjes Vlinder en Cérise.
Nu kan ik ook de badcape laten zien die ik voor deze kleine wereldburger gemaakt heb. Inclusief twee peuterwashandjes.

En verder..
Mijn wintertafelkleed schiet op. de top is af, hij is gedubbeld en ik heb vast één blokje gequilt. Misschien ga ik daar nog even mee door tot het te warm wordt om met die lap op schoot te zitten, maar ik ben al voorzichtig aan een nieuw project begonnen.
Toen ik de top bijna af had, kwam ik erachter dat ik een fout gemaakt had. Eigenlijk wilde ik die laten zitten. Ik had meteen al een goede naam voor de quilt: "Zoek de fout".
Maar hij zat zó opvallend in het midden, dat het meer leek op "Mens erger je niet". En dat is geen leuke naam voor een quilt. Dus heb ik toch maar een half uurtje achteruit genaaid.

En dit is het resultaat:

En dit zijn de stoffen waarmee ik ga werken voor mijn nieuwe project:
Verder blijft het nog even een geheimpje.

Van mijn lieve vriendin Marianna kreeg ik zomaar een prachtig setje met plantjes, kaarsjes en hele leuke potjes op een blaadje, met een lief kaartje erbij. Voor onze vriendschap, die al meer dan 28 jaar duurt. Ik ben er heel blij mee!

Sinds kort ben ik bezig met waterkefir maken. Ik kende het niet, tot ik een paar weken geleden met Clara in Utrecht was (gordijnstof kopen op de lappenmarkt) en we lunchten in een "gezond tentje".
Ik vond het meteen heerlijk en ben gaan snuffelen op internet.
Nu maak ik het zelf, en ben het spul al aan het uitdelen, want het groeit als kool (of kefir, zo je wilt).
Het is ook nog eens heel gezond, vol probiotica. Vroeger had ik al eens zo'n melkkefir plantje gehad, maar dit vind ik veel lekkerder en het kost maar heel weinig tijd.
Dit is de variatie met zwarte moerbeien. Met een prachtige rode kleur.

Tot slot een boekentip:
Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Prettig weekend allemaal!




3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met dinprachtige kindje, en wat ben je opgeschoten met je tafelkleed. En ik ben benieuwd hoe je nieuwe project gaat worden . En inderdaad goede vriedschap is heel veel waard.
    Liefs Ria 😊🐝

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de kleine meid. Waterkering ken ik ook niet, zal eens gaan zoeken. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een superlief gezichtje heeft jouw kleinkindje, hartelijk gefeliciteerd! Heel leuk om te lezen wat je allemaal doet, fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen