zaterdag 16 november 2013

Ik wou dat de afwas af was...

Ik had het zo mooi bedacht. Daarnet, tijdens de afwas waar ik om 22.00 uur mee begon. Ik heb geen hekel aan afwassen (daarom ben ik de enige Nederlander met een nieuwe keuken zónder afwasmachine). Ik heb een hekel aan beginnen met afwassen. Daarom begin ik er vaak zo laat aan. Eerst zit ik een uurtje te zuchten: ik wou dat de afwas af was. Maar als ik eenmaal de kwast ter hand neem vind ik het heerlijk om met mijn handen in het warme water al die mooie theekopjes, schaaltjes en kristallen glazen af te wassen. De lol is eraf als ik bij de plastic bakjes kom, die drogen zo rot af.

Ik dacht, als ik nu eens élke dag begin met een K-klus. En daarna mijn rondje loop. Zodat ik mij tijdens het lopen niet stierlijk verveel, maar met genoegen kan denken aan mijn blinkende badkamer, wc, ramen, vul maar in.
En dan drink ik koffie en doe even iets gezelligs tot het middaguur. Dan lunch ik, en daarna doe ik direct de afwas, zodat er 's avonds niet zo'n berg staat. En dan doe ik elke dag achter dat kleine vaatje aan een keukenkastje soppen.
's Middags kan ik dan mijn eten voorbereiden, lekker quilten of lezen, koek bakken, boodschappen doen tot ik serieus moet gaan koken.En voor dat kleine vaatje 's avonds draai ik dan mijn hand niet om, zodat ik ook nog een lange avond vrij heb. Waarom kwam ik daar niet jaren eerder op? Zo'n efficiënte dagindeling die leidt tot een glimmend huis zonder een sjacherijnig poetsgezicht?

Maaaaar, begon het duveltje toen in mijn hoofd, wanneer doe je dan de klussen die géén K-klussen zijn, zoals was vouwen en strijken en stofzuigen? (Diegenen die stofzuigen wel een K-klus vinden hebben geen Dyson. Die trekt zelfs het behang van je muren).
Aiai, daar gaat mijn schema. Want dan moeten die direct na de koffie gebeuren, en dat is wel erg veel gewerk op een ochtend. En als ik ze 's middags doe blijft er weinig tijd over om een quiltklus te doen waarbij je al je lapjes uit moet stallen.
En wat wanneer je afspraken hebt? De oudere dame vergt veel onderhoud: pedicure, diatebetesverpleegkundige, schoonheidsspecialiste (om van één wenkbrauw twee te maken sinds dat niet meer zonder bril lukt), podotherapeut, tandarts, huisarts, brillenboer.
En op vrijdag sporten en de grote boodschappen.

Ik sluit een compromis: 3 dagen een K-klus, dan maar een minder blinkend huis. Je moet tenslotte zien waar je geweest bent met de soplap.
Maar wel elke dag een afwasje tussen de middag.
Ik ben benieuwd of het wat wordt.Ik begin maandag. Oh nee, dan heb ik logeés. Ik begin dinsdag. Oh nee, dan moet Achmed naar de dierenarts dus is het al te laat eer ik beginnen kan. Ik begin woensdag...

2 opmerkingen:

  1. Prettige wedstrijd woensdag, ik kan het in mijn uppie al niet voor elkaar krijgen, dus de ene keer is het huis heel netjes en de andere keer de dingen die echt nodig zijn. Er moet ook nog tijd overblijven om te quilten.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook geen enkele illusie dat er iets van terecht komt hoor Ria, maar het idee is leuk ;-).

    BeantwoordenVerwijderen