maandag 16 juni 2014

Heerlijk

Heerlijk, na vier weken heb ik eindelijk weer een huis met meubels. Om in te ruimen weliswaar. Maar dat is het vele gesjouw meer dan waard.
Ik ben begonnen met de servieskasten en de secretaire, de boeken komen later wel.
Het is echt prachtig geworden, ik voel me in een nieuw huis dat toch helemaal bekend is.
De afgelopen weken werd er (werkelijk waar) meerdere malen aan me gevraagd of we meteen ook alle meubels gingen vernieuwen. Ik moet er niet aan denken!
Behalve dat ik hele leuke meubels heb lijkt het me afschuwelijk om ineens in een helemaal vreemd huis te zitten. Of je in zo'n foute TV-show beland bent...

Ook de vensterbanken zijn lekker mahonie gebleven in plaats van Jan des Bouvrie-wit.
Wel zijn de lange boekenplanken boven de bank verdwenen omdat ze moeilijk terug te plaatsen waren aan de gipswand en schoonmaken bijna onmogelijk bleek zonder een verbouwing.
Na veel gepieker in bed (waar ik altijd de beste ideeën heb) besloot ik een nieuwe boekenkast in "het hok" (onze aanbouw) te plaatsen. Daarom moest het kastje met mijn spekstenen potjesverzameling verhuizen, maar het is allemaal goed gekomen. Ik laat nog wat zien als het echt allemaal klaar is.

Maar ik ben apetrots op de opgeknapte kast (die donkerbruine waar ik eerder een foto van plaatste). Het was een heidens karwei maar het resultaat mag er zijn:

Ik had echt veel plezier van mijn snijmat en rolmes bij deze klus. Op advies van Sophie, die ook een kast op deze manier bekleed heeft, heb ik eerst de randen omgeplakt met textiellijm en de lap daarna met textiellijm in de kast gelijmd. De glazen en het servies komen nu veel mooier uit!

1 opmerking: