zondag 29 juni 2014

Zondagmorgen en lekker weer

Wat een heerlijke zondagmorgen!
Ik werd wakker van een berichtje van Frits die zat te vissen: of ik zijn zonnebril kwam brengen.
Het was acht uur, dus de hoogste tijd om eruit te gaan. Snel aankleden, een boterham en een flesje water ingepakt, en ik ben er even heen gelopen, zo'n tien minuten.
Daar lekker aan de waterkant ontbeten en toen een rondje over de dijk gelopen. Net heb ik een fruitsapje op en aardappels gekookt voor vanavond.
We gaan voetballen kijken (niet mijn hobby) en BBQen bij Frits zijn visvriend, dus ik neem lekker mijn breiwerk mee. Normaal doe je dat niet als je op visite gaat, maar dan wordt je ook niet getrakteerd op een portie voetbal :-)

De kamer is helemaal klaar, gisteren heeft Frits de rail opgehangen voor de wisselquilt. Primavera mag er in de zomer ook hangen, omdat ik nog geen zomerquilt heb.
Dinsdag verwacht ik de kers op de taart: een nieuwe (lees tweedehands) pers voor in de tuinkamer.


Dit is mijn nieuwe boekenkasthoekje, in de tuinkamer. CD's ernaast, en op de kopse kant mijn verzameling spekstenen potjes.

De oude boekenkast aan de andere kant, ik ben helemaal tevreden!
 
Een nieuw hoesje om het vensterbankkussen van Achmed, maar hij moet er nog niets van weten. Het is ook eigenlijk veel te lekker buiten om nu binnen naar de vogels te loeren ;-)
 
Gisteravond heb ik eerst even zitten breien. De breipot die ik in Amerika besteld had is aangekomen, prachtig en werkt prima. De bol rolt lekker rond in zijn mandje, en niet over de vloer. Voor buiten is het ook makkelijk.
 
Daarna heb ik nog een tijdje lekker zitten quilten aan mijn tafelkleed. Ik werk tegenwoordig met Aunt Becky, een tip van een quiltdame op facebook. Het went snel en spaart je vingers.

 Mijn al jarenoude speldenkussentje. Ik ben er erg aan gehecht.

Een blik waar ik niet aan voorbij kon gaan, mijn vaste lezers weten waarom: ik ben twee keer in de Wassilikathedraal geweest. Mijn reisverslagen staan ergens op mijn blog. Misschien moet ze een keer apart neerzetten. Maar dat is meer een klusje voor de winter. Het blik is een mooi bewaarplekje voor klosjes garen e.d. die beneden huizen omdat ik ermee bezig ben.
 
 
Tenslotte het quiltje voor Marie, de jongste kleindochter. Ik ga voor allemaal een quiltje maken en deze komt eerst omdat ik het plan al zo'n beetje klaar had. Volgende week zaterdag ga ik voor het eerst naar een quiltbee, in Zeist. Ik ben benieuwd of ik het leuk ga vinden. Maar ik moest natuurlijk iets handzaams meenemen dus heb ik even doorgewerkt om deze zover te krijgen en een aantal driehoekjes geknipt om aan elkaar te zetten tijdens de bee. Volgende week vertel ik mijn ervaringen.
Fijne zondag!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Sonja, wat is het mooi geworden. Ben vandaag teruggekomen maar nog niet helemaal" geland".

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Ria, je zal misschien een jetlag hebben en het verwerken van al die indrukken kost ook even tijd. Heb je vandaag nog vrij? Dat zou wel lekker zijn om even bij te komen. Ik bel je binnenkort.
   Liefs Sonja

   Verwijderen