donderdag 5 juni 2014

Het bloed kruipt....

Tja, daar zit ik nog steeds in een galmend lege kamer. Nog anderhalve week te gaan.
Inmiddels zijn de muren gestuukt en geverfd, zoals ook de kozijnen. De bovenkant van de kamer is dus al ongekend prachtig. Weg richels over het plafond van de gipsplaten, weg lelijke plinten.

Maar de vloer is nog om te huilen, dus nog even geduld tot na de pinksteren.
Vandaag geen werklui over de vloer en de deuren hoeven niet persee open.
Hoogste tijd dus om mijn koekjesvoorraad aan te vullen en een lekker brood te laten rijzen.
Ik houd erg van zelfgebakken brood. Dat is, om met Maarten 't Hart te spreken, "snelbinderproof". Ik houd alleen niet van brood kneden. Daarom gebruikte ik lang een broodbakmachine, maar dan wordt het brood toch minder stevig dan als het in de oven gebakken wordt en het ziet er ook niet zo mooi uit. Nu gebruik ik de gulden middenweg: ik laat het brood kneden en rijzen in het machien, en kneed het even door en laat het rijzen op de plaat. Daarna gaat het de oven in. Zo houd ik tijd over om iets leuks te doen. Vaak hoor je dat brood kneden rustgevend is. Niet voor mij. Ik loer voortdurend op de klok of ik al genoeg gekneed heb. Er zijn zoveel rustgevende leukere dingen te doen ;)


 Bijvoorbeeld, ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan, toch aan een quiltje beginnen waar ik niet teveel ruimte voor nodig heb. Het wordt een elfjesquilt voor Marie, de jongste kleindochter. Ik had deze stofjes eigenlijk voor Sacha bedoeld, maar die ligt tegenwoordig op zolder waar deze kleuren niet zo mooi uitkomen. Daar heb ik dus andere plannen voor.
 
En hieronder nog even het bewijs dat ik niet helemaal stilgezeten heb de afgelopen tijd: terwijl stukadoor Mimoun (superstuuk!) en schilders Jaap en Rob van mijn huiskamer een paradijsje maakten, werkte ik aan een sok.
Fijne pinksterdagen allemaal, aan het weer zal het niet liggen.

P.s. Oei, ik kreeg net stoffen binnen die ik in Amerika besteld had, omdat ze hier niet te koop zijn. Moest nog belasting betalen, maar liefst 20,20! Dat gebeurt steekproefsgewijs vertelde de postbode. Niet echt leuk. Ik krijg binnenkort nog een breipot binnen uit de states, ben benieuwd wat die grap gaat kosten. Anders was dit meteen de laatste keer...

1 opmerking:

  1. Oh wat jammer van je centjes,je zal het haasje maar zijn. Maar je kamer knapt lekker op nog eventjes.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen