zondag 27 juli 2014

Twéé maar liefst...

Ik ben de afgelopen weken met twee nieuwe quiltjes begonnen. Ik had geen zin om te quilten met dat warme weer, dus ben ik maar aan het knippen getogen voor het quiltje van Sacha.
Veel plak en probeerwerk op het werkbord:


 
En die vliegertjes maken was een leuk werkje:
 
Maar het werd heter en heter, en als ik de boel aan elkaar zou gaan naaien moest ik óf boven op mijn werkkamer gaan zitten, waar ik waarschijnlijk in een plasje veranderd zou zijn, óf op en neer lopen van beneden naar boven en terug. Ook veel te heet.
 
Dus op naar het volgende plan, de hexagonnen die ik al heel lang van plan was, naar het patroon van Ans Schippers. Wel een patroon voor de vorm van de guirlande, maar je moet hem helemaal zelf invullen, en dat is nu juist zo leuk!
Het viel natuurlijk nog niet mee, ik heb niet de voorraad stoffen voorhanden die Ans heeft, en bij haar ziet het eruit als echt bestaande bloemen, je kunt de soorten herkennen. Bij mij is het wat meer fantasie, maar toch leuk, en ook erg uitdagend om te doen. Ik had er een plaat piepschuim voor nodig. Die zag ik alleen in de bouwmarkt, met 6 tegelijk. Gelukkig stond er nog een oud stuk in de schuur, wel ontzettend verkleurd en een beetje vies, maar hij geeft niet af dus ik doe het er maar mee. Ik weet tenslotte niet of dit een eenmalig project is dus ik wil er niet teveel geld aan uitgeven.
 
Hij is nog lang niet klaar, maar het is goed te doen met warm weer, dus ik kan deze zomer lekker vooruit. Alleen weer bergen lappen op tafel natuurlijk. Waarom maak ik de laatste tijd zo vaak quilts die je niet netjes van tevoren uit kunt knippen, op stapeltjes kunt binden en dan lekker aan elkaar zetten? Dit is echt puzzelwerk, en lapje voor lapje de kleuren bij elkaar zoeken.
Prettig zondag allemaal, en geniet van het niet meer zo warme weer :-).
Groetjes, Sonja

1 opmerking:

  1. Wat een leuke projecten ben je gestart, de hexjes zien er goed uit hoor fantasiebloemen zijn minstens zo mooi. Wij hebben op het werk airco maar ook dat valt niet mee. Moet nu 6 weken 39 uur draaien geen pretje.
    succes met je lapjes, helaas heb je er altijd een berg lapjes voor nodig.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen