zondag 6 juli 2014

Foutje ...

Ja, met die grote lentelap was ik blijkbaar toch even het overzicht kwijt. Ik was net niet in het midden begonnen, maar daar kwam ik pas achter toen ik al ver gevorderd was. Dus moest er even een vervelend klusje gedaan worden: 1 reep lostornen en aan de andere kant aanzetten.

En natuurlijk moest er toen ook een stuk vulling overgezet worden. Wat heerlijk toch dat ik vroeger zo degelijk handwerkles gehad heb van Juffrouw Linsen. Die goeie ouwe flanelsteek :-)

 
Wat valt er verder nog te melden? Achmed voelt zich nog steeds wat ontheemd, maar toen het nieuwe kleed (tweedehands) bezorgd werd snoof hij eraan en ging er meteen languit op liggen. Het kleed is door allemaal goedgekeurd!
 
Gisteren was dan de eerste quiltbee in Zeist, bij Geertje van Genderen. Het was erg gezellig. We werden hartelijk ontvangen en we hebben lekker doorgewerkt en veel gekletst. Dat is zeker voor herhaling vatbaar, al laat ik de eerstvolgende keer verstek gaan, omdat de tweeling op die dag jarig is en dat feestje wil oma niet missen.
Alle driehoekjes zijn inmiddels vierkantjes en er zitten er ook al een stel aan elkaar.
 
Verder kwam ik vanmiddag door een advertentie op facebook op een idee. Ik had een hele la vol DMC borduurzijde liggen, ooit via-via gekregen uit een erfenis van een oude dame. Natuurlijk leuk, maar meer dan honderd strengetjes krijg ik in geen drie levens opgeborduurd, laat staan in één. Inmiddels liggen ze in 5 enveloppen klaar om verzonden te worden want ze gingen binnen een paar uur als zoete broodjes over de toonbank. Vijf dames zijn gelukkig met een koopje en ik heb weer een zakcentje voor nieuwe lapjes. Leuk hè, dat internet!

Zo, jullie zijn weer helemaal bij. Groetjes, Sonja
 
 

1 opmerking:

  1. Achteruit werken hoort er nu eenmaal bij maar je hebt het keurig opgelost. Het kleed is mooi van kleur zeg. En wat leuk dat de bee goed gevallen is, gezellig. Mijn dag viel erg tege morgen met de bee maar weer lekker ontspannen.

    Liefs Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen