maandag 8 december 2014

Lekker weer....

om binnen bij de kachel te zitten! Met uitzicht op deze schattige, ja wat zijn het eigenlijk? Minipompoenen?

 Het miezert, de wind loeit om het huis en het kerstboompje staat nog even buiten te wachten.
Ja het wordt een schrale kerst dit jaar, wat boom betreft althans. Want ik durf het niet aan, om al die jarenlang bij elkaar gespaarde prachtige ballen, engelen en andere zaken zoals nog een echt toeterend trompetje en een piek met belletjes, aan de nachtelijke escapades van Doortje over te leveren. Wie weet klimt ze wel in de boom. Dit jaar dus een klein boompje met wat onbreekbaar spul erin. (Zucht) Hier een klein voorbeeld van haar escapades, een aanval op een quilt. Gelukkig te overzien ;-)

Maar  voor mijn zelf aangeklede engel zoek ik wel een veilig plekje. dit was nu eens leuk om te doen, zo tussendoor. Een oud sjaaltje, tafellopertjes uit de kringloop, een restje kant en band, een oude broche en kartonnen vleugeltjes met een likje antiek-goudverf. Voilà:

Gisteren heb ik de top afgemaakt en gedubbeld van het quiltje voor Sacha. Zoals beloofd allemaal lichte kleuren, omdat hij boven haar bed komt te hangen in een donker hoekje op zolder.


Leuk om te zien wat quilten een verschil maakt bij de twee vliegertjes:
 
Alle sokken zijn inmiddels klaar en wachten op een feestverpakking.

Verder ben ik vanochtend erg verrast en verwend. Ik kreeg van mijn schoonzus een ring die haar niet meer past. Niet zomaar, maar het gaat me net te ver om daar verder op in te gaan op mijn blog.
Hier zie je hem, de rechtse, naast de oude verlovingsring van mijn moeder.

Ik heb een tamelijk klassieke smaak wat sieraden betreft en dat was haar opgevallen.
Want aan de andere hand draag ik mijn trouwring die ook klassiek is.


Niet zo gebruikelijk in Nederland, maar aangezien mijn man door zijn werk geen ring kan dragen koos ik voor de Engelse traditie.

Al met al weer een heerlijke dag die afgesloten werd met een maaltje gevulde courgette en een avondje lekker op de bank hangen bij een rampenfilm. De hele familie lacht me uit om deze gekke voorliefde maar ik vind het heerlijk om de meest vreselijke niet echte rampen voorbij te zien komen terwijl ik op de bank zit met een beker thee en iets lekkers :-)

Fijne week allemaal!


2 opmerkingen:

  1. Ach wat is die engel leuk geworden zeg, prachtige uitdrukking heeft ze, en die ringen.....zo herkenbaar.....ze liggen hier ook boven in een doosje van mijn moeder, ik draag helaas geen ringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat veel moois achter elkaar op je blog....! Tja, zo'n jong poesje in huis vraagt soms wel aanpassingen. Maar bij het ouder worden halen ze minder kapriolen uit. Ik hoef eigenlijk niet veel te laten voor m'n katjes, ze zijn nu 4 jaar.
    Dat engeltje heb je prachtig gemaakt, zo creatief met de spulletjes die je ervoor gebruikte... Zet die maar op een veilig plekje!

    Groetjes, ELizabeth

    BeantwoordenVerwijderen