maandag 29 december 2014

Hè wat vervelend nou....

....er staat nog een hele bak tiramisu in de koelkast ;-)

En nu we toch over lekkere dingen bezig zijn, dit was mijn christmascake van 2015:
 
Voor het eerst twee verdiepingen!
 
Met de kerst ben ik verwend met mooie lapjes, en heb ik mezelf het boek van de Lancaster Diamond quilt cadeau gedaan + mal. Mijn echtgenoot laat me meestal zelf maar wat uitkiezen, tenslotte weet hij niet wat ik nodig heb aan quiltspulletjes.

En na al dat gekook en gebak met de kerstdagen heb ik het nu een paar dagen wat rustiger gehad en kon ik lekker doorwerken aan het quiltje voor Sacha. Het is bijna klaar en dan volgt de definitieve foto.
Vanmiddag ben ik vast begonnen met het ontwerpen van het quiltje voor de volgende kleindochter: Vlinder. Je raadt het al: er komen veel vlinderstofjes in. En elfjes. En roze. Daar houdt ze van. Omdat ik bij het op de bonnefooi samenstellen van de quilt van Sacha tegen wat probleempjes aanliep (het is een beetje een wild quilt geworden, hier en daar een tikkie scheef maar dat heeft ook zijn charme) heb ik nu voor een bestaand patroon gekozen, omdat dat toch wat vlotter werkt. Natuurlijk heb ik daar weer van alles aan veranderd, bijvoorbeeld het hele blok gehalveerd qua afmetingen, en het middenblokje vergroot, zodat ik er een echt "plaatje" in kon maken. Het eerste blok is af en ik ben er zeer tevreden over.
 
Ik heb me voorgenomen om over een half jaar alle quiltjes voor de kleinkinderen af te hebben. Moet het allemaal wel meezitten natuurlijk...
Tot volgend jaar!

2 opmerkingen:

 1. Mooie taart.
  Succes met plannen voor de kleinkinderen.
  Fijne Jaarwisseling . grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker vervelend een bak tiramissu, ik kan je helaas niet helpen😄 Wat een mooie lapjes , kan je na het quiltje van vlinder aan je Lancaster diamant beginnen. Heerlijk kleurig bokje met bekende stofjes😉

  Fijne jaarwisseling liefs van Ria 🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

  BeantwoordenVerwijderen