zondag 20 december 2015

Tegenslag en kerstmis

Dat is even geleden dat ik een blog schreef!
Waar zal ik beginnen?
Eind oktober, precies 10 dagen na mijn laatste blog, werd ik overvallen door wazig zien met mijn rechteroog. Om een lang verhaal kort te maken, het bleek een bloeding door trombose in mijn oog.
De oogarts stelde 3 injecties voor, waarvan ik de eerste a.s. dinsdag ga krijgen (als mijn verkoudheid geen roet in het eten gooit). Die injecties stabiliseren de conditie van mijn oog, en in het gunstigste geval verbetert het zicht wat. Ik zie nog voor 70 % en dat viel erg mee volgens de arts. Eigenlijk valt het ook wel mee, maar het is wennen.
Een boek lezen gaat moeizaam, maar met mijn e-reader met lampje gaat het prima. In een grote hal met stofjes mijn blik rond laten dwalen gaat niet echt lekker. Dat merkte ik toen ik met Clara naar de handwerk & quiltdagen in Nieuwegein was. Daar heb ik prachtige stoffen gekocht, maar die laat ik de volgende keer zien, want ik heb ze ingepakt voor onder de kerstboom.
Ook heb ik mezelf daar (eigenlijk uit noodzaak) verwend met een daglichtlamp met loep. Een beetje schuiven met mijn halogeenlamp werkte nog wel vóór de oogcrash, maar daarna kon ik 's avonds niet meer quilten. Het is een hele mooie:
Aldus opgefleurd ben ik toch maar weer aan de slag gegaan. Eerst verder met de Jane Austen. Er zitten weer een paar rijen aan en de foto volgt nog.
Toen ontving ik eindelijk het patroon van de treeskirt die ik voor de kerst wilde maken. De envelop is een máánd onderweg geweest vanuit Nieuwegein! Dus er was haast geboden als ik hem nog op tijd onder de boom wilde hebben. De prachtige randenstof die op het plaatje gebruikt was werd me iets te begrotelijk, vooral voor een lap die 3 weken per jaar half weggedoken onder de boom ligt. Dus gewone kerststof besteld, Veel rood met goud, zodat hij opvalt onder die groene reus.
Geheel tegen mijn gewoonte heb ik hem grotendeels op de machine gemaakt, vanwege het tijdgebrek. Dat wordt dus niet mijn hobby. Ik zit liever op de bank, maar nood breekt wet.
Hier zie je hem vlak voordat ik mijn microstitch erin zette. De kleur lijkt hier erg oranje, maar het is echt kerstrood zoals je op de volgende foto ziet, waar hij kant en klaar onder de boom ligt. Missie volbracht.

Inmiddels kwam ik op facebook een leuk ontwerp voor een krans tegen, bij atelier Hartendief. Snel lapjes besteld, en van deze krans maken heb ik echt genoten. Binnen een week af, en heerlijk met de hand. En ook nog allerlei restje fiberfill opgemaakt. Hij hangt nu te pronken op de kelderkastdeur.


Hopelijk tot snel, en ik wens al mijn lezers gezellige kerstdagen. Bij ons gaat dat wel lukken:4 opmerkingen:

 1. Sterkte met je oog. Zoiets ook gehad ong. 20 jaar geleden. Kon met links bijna niets zien. Oorzaak nooit echt gevonden, ben toen ook in het Radboud in Nijmegen geweest. Restschade: zie met linkeroog niet scherp en geen rechte lijn, maar omgevallen S. Kan er goed mee leven en alles doen. Meestal merk ik het niet. Het kerstkleed is mooi geworden. Is het patroon via Amerika naar je toe gekomen? Fijne kerst en veel plezier met de pakjes, :-)
  Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat kerstkleed ziet er goed uit Sonja,,en het is een prachtige lamp die je hebt gekocht misschien ook wel iets voor mij😊. Mooie krans geworden, lekker restjes opmaken.
  Veel plezier met de feestdagen, liefs Ria 🐝😊

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meid wat een leuke krans en treeskirt!! Hoop zo dat de injecties je toch verbetering gaan geven. Spannend hoor! Ik ga morgen weer aan de bel trekken...kan bijna niet meer lopen of staan. Koken is een klus met onderbrekingen aan het worden. Gelukkig kwam Gonny met een waardevolle tip...lumbale stenose...laat dat nou precies mijn klachten omschrijven. (Door artrose onstane vernauwing van het lendewervelkanaal) hoop dat ik snel voor een mri kan en dan hopelijk met dezelfde vaart onder het mes. Wens ik jullie van harte heerlijke feestdagen toe en tot snel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meid wat een leuke krans en treeskirt!! Hoop zo dat de injecties je toch verbetering gaan geven. Spannend hoor! Ik ga morgen weer aan de bel trekken...kan bijna niet meer lopen of staan. Koken is een klus met onderbrekingen aan het worden. Gelukkig kwam Gonny met een waardevolle tip...lumbale stenose...laat dat nou precies mijn klachten omschrijven. (Door artrose onstane vernauwing van het lendewervelkanaal) hoop dat ik snel voor een mri kan en dan hopelijk met dezelfde vaart onder het mes. Wens ik jullie van harte heerlijke feestdagen toe en tot snel!!

  BeantwoordenVerwijderen