zondag 25 mei 2014

Eindelijk !

Eindelijk, eindelijk is het zover. Na 8 jaar is mijn vitrage klaar( mijn vaste lezers weten dat het begonnen is als tafelkleed ).  Het voelt vooral opgelucht. De gordijnen hangen, het staat leuk, maar was het acht jaar geploeter waard? Nou nee...
Dit was dus mijn laatste gehaakte gordijn. Hierbij zwart op wit vastgelegd. Er hoeft geen notaris aan te pas te komen.Wat dan weer érg grappig is, is dat uitgerekend vandaag via mijn laptop een oeroud patroon voor een valletje bij veel nieuwe haaksters in de mailbus zal vallen. Via de Facebookgroep Haak me gek (een lollige die dat verzonnen heeft) werd een oproep gedaan naar dit gordijntje:
En ik herkende het meteen!
Dat heb ik ooit gehaakt voor mijn eerste huis. En ik heb het patroon altijd bewaard.
Hier sta ik er, zwanger van Clara, voor te pronken.
Dus als je binnenkort, waar dan ook in Nederland, zo'n valletje ziet hangen, is er een grote kans dat het via mij daar terecht gekomen is :-).

 Dan een foto om te laten zien waarom ik op het moment niet quilt.
Dit is momenteel onze huiskamer, en dat blijftie nog wel voor een week of drie. Gelukkig zijn de muren nu gestuukt, maar ze moeten nog drogen. Over een week dus de schilder, dan even wachten en een nieuwe vloer, en dan alles weer inlaaien. Ik ben zó een maand verder voor ik weer de quiltnaald ter hand kan nemen. Heb ook nergens een plekje om een klein werkje voor te bereiden. Een kleine tuintafel in de huiskamer die al half vol is met noodzakelijkheden, en de hobbykamer staat vol met servies en boeken, bergen boeken. Maar niet gezeurd, van de zomer heb ik een prachtige huiskamer!

5 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige vitrage is het geworden, petje af wat een werk (José kan ook zo mooi haken) en laat ik dat geduldgennetje nou net missen:)) En leuk de foto van jezelf effe geleden hè wat gaat de tijd toch snel, maar leuk dat je mensen hebt kunnen helpen aan het patroon.Je muren zien er strak uit, en ik weet zeker dat het hartstikke mooi geworden nog even doorbijten en gelukkig is het mooi weer.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat dit het laatste gordijn is, haha. Wat een klus, maar wel mooi. En dan die valletjes. Volgens mij had half NL die. Uit een Durable boekje volgens mij. Ikmgeloof dat ik het boekje nog heb. Kilometers gehaakt. Ik begon ermee toe ik op kamers ging, verhuisde je, dan werden ze weer korter of langer gemaakt. Ongebleekte katoen, wassen/spoelen in koude thee. Of veel wassen zodat het weer wit werd. Echt een rand uit de oude doos.
   Fijne zondag.
   Dientje (dientjes.blogspot.nl)

   Verwijderen
 2. Hoi Sonja,

  Ik kom op jou blog een foto tegen van een "oeroud" gehaakt valletje.
  Nu ben ik voor mijn moeder op zoek naar dit patroon.
  Haar valletjes vallen van ellende, na 25 jr, uit elkaar.
  Ze heeft mij gevraagd om nieuwe voor haar te haken en natuurlijk wil ik dit wel doen maar het patroon is zoek geraakt bij de verhuizing.
  Mijn vraag is of je voor mijn misschien het patroon hebt van dit valletje.
  Als er evt kosten aan verbonden zijn worden deze natuurlijk vergoed.
  Alvast bedankt,
  Esther Groenendijk
  esther-groenendijk@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sonja,

  Ik heb van mijn oma de opdracht gekregen om het patroon te zoeken van haar gehaakte valletjes. Zou je mij het patroon ook kunnen sturen? Ze zou hier ontzettend blij mee zijn!!
  Ingehomborg@hotmail.com

  Alvast vriendelijk bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou ook graag het patroon van het valletje ontvang alvast bedankt met vr gr josette

  BeantwoordenVerwijderen