donderdag 22 januari 2015

Veel plannen en te weinig tijd.

Ja, dat zullen de meeste creatievelingen wel hebben. Wat een luxeprobleem ;-)

Om te beginnen schiet ik lekker op met het doorquilten van de Vlinderquilt, maar ik wil hem bewaren voor de bee. Dan hoef ik niet teveel rommel mee te slepen, gewoon de lap, naald, draad en schaartje.
 
Dus was ik vast begonnen met het uitzoeken van een patroon en het knippen van de stof voor de quilt van haar tweelingzus Cérise. Al snel stuitte ik op het probleem dat ik niet genoeg paars in huis had. Dan maar even facebook nagesnuffeld waar ik wel wat kon vinden en een grote lap besteld voor alle driehoekjes. Madame zat erbij en was boos dat ik niet enkel paars voor haar quilt wilde. Ik heb aan de hand van mijn quiltfoto's uitgelegd dat quilts in één kleur een beetje saai worden en het slimme kind begreep dat gelukkig. Maar toch veel paars en lila dus ;-)
 
De lappen kwamen zojuist binnen.
 Gisteren had ik poetsplannen, maar manlief was een dag vrij en ik had helaas een (gelukkig) lichte migraine. Een was inzetten en eten koken ging wel, maar poetsen, dat komt nog wel eens.
Wat te doen, want de aandacht afleiden werkt beter dan erbij gaan liggen.
Ik heb van nicht Ria een mal voor klokhuizen geleend en heb en bak met scraps verzameld en wat incourante lapjes. En de middag en avond besteed aan het tekenen en knippen van deze berg klokhuizen. Het zijn er nog niet genoeg, ik ga nog wel even door. Het is een heerlijk ontspannend werkje voor minder fitte momenten, wanneer de creativiteit het even af laat weten.
Ik ga deze lapjes heel nuttig gebruiken. Het wordt een hoes voor mijn favoriete handwerk- en leesstoel, waarvan de zitting enigszins versleten is.

Geheel tegen mijn principes in dus drie quilts tegelijk op stapel...

2 opmerkingen:

 1. Je hebt zèker leuke creatieve plannen! En soms komen ze allemaal tegelijk en lijkt het alsof je te weinig tijd hebt. Maar dat gaat wel weer over en uiteindelijk vallen de dingen op hun plaats en vind je wel een weg om tijd te hebben voor verschillende werkstukken.
  Wat een mooie lapjes heb je nu liggen voor je nieuwe quilt; heerlijk hè al dat voorwerk...
  Ga je de klokhuizen met de hand aan elkaar zetten? Ik heb het vorig jaar met malletjes gedaan en ik vond het een hele klus, maar wel leuk!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè zo'n kleindochter maar genoeg paars op FB , vervelend migraine en ik weet nauwelijks wat hoofdpijn is. En wat leuk dat je met het klokhuis aan de gang net gegaan, hoef je niet veel bij na te denken heb ik ook met de vingerhoedjes.

  Liefs Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen